Victor Brattström.
HockeyAllsvenskan

Timrå vann – efter målvaktens storspel

Vita Hästen vann skotten med 33-16. Timrå vann matchen med 2-1. Detta tack vare målvakten Victor Brattström som spikade igen och såg till att topplaget kunde knipa alla tre poängen.

Efter en mållös första period kunde Tim Wahlgren ge bortalaget ledningen i den andra när han skickade in sitt andra mål för säsongen.

Drygt tio minuter senare kombinerade stjärnorna Jonathan Dahlén och Albin Lundin till 2-0-målet när de båda assisterade till Marcus Hardegård som pangade in pucken i powerplay.

I den tredje perioden lossnade det dock för hemmalaget. Linus Andersson är fullkomligt glödhet och lät inte ens en storspelande målvakt stoppa honom. 20-åringen sköt in en reduceringspuck och har nu gjort mål i fem raka matcher. Hans 15 mål i årets allsvenska säsong, bara Karlskogas Tor Immo är bättre hittills med sina 16

Victor Brattström stod mellan stolparna för Timrå och räddade 32 av 33 skott. Han var den stora anledningen till att Timrå lyckades vinna matchen då han bommade igen butiken när Hästen pressade på för en kvittering.

Timrå har nu tagit två raka vinster efter att ha förlorat de två matcherna dessförinnan.

Vita Hästen – Timrå 1–2 (0-0,0-2,1-0)

Vita Hästen: Linus Andersson.
Timrå: Tim WahlgrenMarcus Hardegård